Vertrouwenspersoon
Martijn van Ieperen

Mijn naam is Martijn van Ieperen en ik ben 44 jaar oud. Ik heb ruim 21 jaar een relatie met Mariska en wij zijn samen de ouders van een dochter van 16 en een zoon van 12.

Ik werk alweer zo’n 15 jaar in de zorg, waarvan de laatste 11 jaar bij Inzetbaar.Voordat ik in de zorg ben gaan werken heb ik in de staalbouw gewerkt, de buitendienst wel te verstaan. Ik heb aardig wat boerenschuurtjes en uiteindelijk grote constructies overeind gezet. Heel mooi werk, maar lichamelijk zwaar en toch ook best gevaarlijk. Het vaderschap en mijn vooropleiding toch ook, hebben ervoor gezorgd, dat ik een carrièreswitch heb gemaakt naar de zorg.

Ik ben vanuit de staalbouw op een jongensgroep komen te werken. Dit was in het begin erg confronterend en eigenlijk ook best heel zwaar. Ik heb daar 5 jaar met veel plezier gewerkt en door de jaren heen een hoop geleerd. In mijn laatste jaar dat ik daar werkzaam was, begon ik op nul uren basis te werken voor Inzetbaar.

Na een jaar onder de vleugel van Inzetbaar op verschillende plekken in de zorg werkzaam te zijn geweest, heb ik uiteindelijk besloten in vaste dienst te treden. Door de jaren heen heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt, jeugddetentie, verschillende TBS klinieken, verstandelijk (vaak meervoudig) gehandicapten, maar voornamelijk de jeugdhulpverlening (zowel open als gesloten).

Nu is mij door Inzetbaar de kans geboden om als vertrouwenspersoon aan het werk te gaan. Ik zie dit als een uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

Binnen teams of op plekken waar meerdere mensen werken met verschillende nationaliteiten, geslacht, geloofsovertuigingen, leeftijden of met een ander seksuele geaardheid, gebeuren soms dingen die niet APK zijn. Pesten, discriminatie, agressie, geweld, seksuele intimidatie zijn zaken welke op de werkvloer helaas zo nu en dan voorkomen.

Ik hoop in mijn rol als vertrouwenspersoon, voor mensen die met dit soort zaken in aanraking zijn gekomen een persoon te kunnen zijn, welke zij in vertrouwen durven te nemen, waar ze hun verhaal bij kwijt kunnen en dat ik indien nodig samen met hen kan zoeken naar een mogelijke oplossing of hen kan adviseren/begeleiden in eventueel te volgen stappen.

Graag wil ik ook gewoon een persoon zijn waar men enkel en alleen zijn of haar verhaal bij kwijt kan. Verder zie ik nazorg ook als een belangrijk aspect in het proces van begeleiding. Als u behoefte heeft aan zo iemand en u denkt, dat bij mij te kunnen vinden, neem dan gerust contact met mij op!

Martijn van Ieperen
Mobiel: 06-30464539
Bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur