Vertrouwenspersoon
Guus Thomas

Mijn naam is Guus Thomas, getrouwd en 2 kinderen. Ik ben van Surinaamse komaf en woon al vanaf 1968 in Nederland en ik ben woonachtig in Rotterdam.

Ik heb diverse administratieve banen gehad in Nederland.
Vanaf 1993 heb ik de overstap gemaakt naar justitie als Inrichtingswerker. Voor Justitie heb ik bij diverse disciplines gewerkt. Tussendoor heb ik mijn MBO gedaan, daarna mijn HBO afgemaakt. Daarnaast heb ik nog diverse opleidingen gedaan binnen justitie.

De afgelopen 10 jaar heb ik in diverse Psychiatrische Inrichtingen gewerkt als Sociotherapeut. Ook hier diverse opleidingen gevolgd. Ik ben inmiddels gepensioneerd, maar ik heb nog steeds de passie om te werken en dat doe ik met heel veel plezier.

De afgelopen drie jaar werk ik voor Inzetbaar en ik ben zeer tevreden over deze instelling. Ook bij Inzetbaar krijg je de gelegenheid om diverse cursussen te volgen. Ik heb een cursus gedaan voor “Vertrouwenspersoon” vanuit Inzetbaar. Het is het verwerven van kennis en vaardigheden gericht op het functioneren als “vertrouwenspersoon”. Van hieruit zullen wij allerlei mogelijkheden aanreiken aan medewerkers die onze hulp kunnen inroepen.

Vertrouwenspersonen behandelen alle zaken vertrouwelijk. Zij zullen alleen actie ondernemen als deze zijn afgestemd met degene die zij bijstaan. Ze hoeven aan niemand hierover te rapporteren en er is niemand in de organisatie die het verhaal kan afdwingen. Een “Vertrouwenspersoon” is door haar onafhankelijkheid in staat met een open blik naar een organisatie te kijken. De “vertrouwenspersoon” heeft geheimhoudingsplicht.

Guus Thomas
Mobiel: 06-30454000
Bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur