NIEUWS
De werkplek van Kelly


Sinds mei 2019 werk ik bij Inzetbaar. Dit deed ik naast mijn toenmalige baan in de jeugdzorg, waar ik 4 jaar met veel passie gewerkt heb. Beginnend bij Inzetbaar wilde ik dan ook voornamelijk diensten in de jeugdzorg aannemen. Maar al snel merkte ik dat de andere sectoren meer diensten hadden die beter paste bij mijn rooster. Zo ben ik begonnen met de GGZ-sector. Ondertussen heb ik nu in bijna alle sectoren gewerkt en kan ik wel zeggen dat ik even ‘een break’ neem van de jeugdzorg, niet wetende of ik dit nog wel wil blijven doen.

Over de verschillende sectoren gesproken, laatst had ik mijn eerste dienst in een justitiële inrichting. Compleet anders dan de jeugdzorg sector waar ik 4 jaar lang comfortabel in gewerkt had. Aan het begin van een dienst is het voor mij altijd even acclimatiseren, even kijkend hoe het er op deze werkplek aan toe gaat en hoe het reilt en zeilt. Zo ook binnen de justitiële setting. Vooraf had ik verschillende gedachtes over hoe dit zal zijn, hoe vaak zou er alarm zijn? Hoe zouden de cliënten zijn? Wat zal de sfeer zijn? Mijn gedachtes waren over het algemeen gesproken niet zo dat ik gezellig thee zou drinken op de bank met cliënten, zoals ik dat bijvoorbeeld wel ken van de jeugdzorg sector.

Bij aankomst werd ik opgehaald door de afdeling en kreeg ik op de afdeling een overdracht en een inwerkmap die ik rustig door las. Ik startte de dag op en voerde wat taakjes uit. Ik kreeg van het vaste personeel en een cliënt een rondleiding door de kliniek en werd – voor zover dit in een dag kon – ingewerkt. Het vaste personeel was vriendelijk en ik voelde me welkom op de afdeling. Die dag was ik veel in contact met cliënten en werd ik mij bewust van het werken binnen een justitiële inrichting. Zo gedurende de dag merkte ik dat de gedachtes die ik had over het werken binnen een justitiële inrichting niet waren zoals ik had verwacht. De sfeer op deze afdeling was prettig, qua alarmen viel dit reuze mee en kon ik dus wel gezellig met de cliënten een thee’tje drinken. Tuurlijk zijn er ook dagen en afdelingen waar dit zeker anders is.

Maar verrassend genoeg vind ik het nu ontzettend leuk om in een justitiële inrichting te werken en doe ik dit voor nu het liefst. Ik ben blij dat ik niet ben blijven hangen in de jeugdzorg en geluisterd heb naar Inzetbaar om alle sectoren te proberen want er is zoveel meer dan maar één sector.